Sukukirja

Sukukirjamme "Määttästen suvusta ennen evakkoaikaa"

Sukukirjamme julkistettiin sukukokouksessa 7.5.2006. Noin 450 sukuumme kuuluvaa on jo saanut kirjansa ennakkotilauksiin perustuen ja julkistamisen jälkeen on jälkimyynti ollut noin 190. Kirjasta syntyi upea 368-sivuinen teos, sivukoko A4. Se antaa kattavan yleiskuvan sukumme ja kotiseutujemme historiasta ja siinä on myös kymmeniä värikarttoja kotiseuduistamme. 

Kirjaa on edelleen saatavilla jälkimyynnissä. Perushinta on nyt 30 € + toimituskulut. Sukukirjan aiemmin ostanut saa lisäkappaleita nyt jälkeläisilleen hintaan 25 €, kun kertaostoksen määrä on vähintään 3 kpl. Kaikki hallituksen jäsenet ottavat tilauksia vastaan. Kirjat on keskitetty pariin varastoon (Salo, Tampere) ja toimitus tapahtuu lähinnä postitse.

Sukukirjamme sopii myös lahjaksi sukulaisillesi tai muille entisten kotiseutujemme karjalaisille. 

Määttästen sukukirjan täydennysosa 1

Sukukokouksessa 22.5.2010 julkistettu 56-sivuinen täydennysosa on pääasiassa lisäyksiä sukutietoon, mutta siinä on myös pari sivua pikku virheiden korjailua.

Sukutauluja on on jatkettu vuoteen 1934 ja kaikkiin tauluihin on sisällytetty kaikki lapsitiedot. Uusia nimiä on tullut noin 500, etupäässä vuosien 1930-1970 välillä syntyneitä. Kirjoistamme löytyvät esivanhemmat ovat nyt oleellisesti "lähempänä" varsinkin sukumme nuoria jäseniä. 

Y-DNA-tutkimuksin (ja soveltamalla omia uusia tietojamme genetiikan yleistiedostoihin) olemme saaneet varsin selkeän kuvan isälinjojemme kehityksestä viime vuosituhansien aikana. Myös kysymykset sukumme läheisyydestä muutamiin muihin sukuihin ovat oleellisesti selkiintyneet.

Entiset ja tulevat sukukirjamme ostajat saavat tämän täydennysosan ilmaisena päivityksenä.